• +31 626 928594
  • info@goglo.eu

How to Create Wechat Official Account

How to Create Wechat Official Account

admin No Comment

China’s internet populatie telde in 2014 649 miljoen gebruikers, waarvan 86% gebruikt maakt van hun mobiel. Dit is nagenoeg het totale inwoners aantal van Europa. Maar hoe bereik je deze doelgroep zonder Google, Facebook, Twitter of Youtube? Bij Goglo ligt het talent bij ons team van professionals die weten hoe deze platforms werken en efficiënt uw doelgroep weet te binden aan uw product of service. Vandaag introduceren wij Wechat, een van China’s populairste social media.

In dit artikel zullen wij u introduceren met Wechat en uitleg geven hoe u zich kan aanmelden voor een Wechat officieel account voor uw organisatie.

Over Wechat
Meer dan een half miljard mensen maakt gebruik van Wechat. Wechat is een mobiele tekst en spraak oproep communicatie app ontwikkeld door Tencent. Tencent is een van de drie “tech Giants” in China en is een van de grootse berichten applicatie gezien het aantal gebruikers per maand. Volgens Tencent’s Q2 rapport, heeft Wechat messaging app nu 600 miljoen maandelijkse gebruikers, in vergelijking met WhatsApp die er 900 miljoen heeft. Wechat is pas op de markt sinds Januari 2011.

0F61DDA3-196A-4BF2-BCDB-D2A6111AB37A

Naast instant messaging, Levert Wechat ook platformen voor e-commerce, gaming, bankieren en marketing. Marketing zal vandaag ons onderwerp zijn in deze post.

Over een Wechat officieel account
Wechat ondersteund gebruikers om een officieel account aan te maken. Hierdoor kan de gebruiker van verschillende functies zoals; push berichten sturen naar abonnees, interactie met abonnees en services verlenen aan abonnees. In China is Wechat een media kanaal geworden voor onder meer de overheid, nieuws media en bedrijven.

 1. Hoe werkt een officieel Wechat account

Aan de hand van voorbeelden zullen we u laten zien hoe een Officieel Wechat account wordt opgezet door Goglo, “Gogloeurope” (欧洲那些事儿 betekent “iets over Europa”).

Open uw Wechat app (als nee, leest u dan onze vorige post over hoe u een Wechat account creëert en maak een account aan voor u zelf), Klik op “contact” in het onderste menu. Onder “contact” kunt u “Wechat official account” vinden in uw Wechat messenger.
5.pic
Klik “official account”, daarna krijgt u een lijst van officiële accounts waar u op bent geabonneerd. (als dit uw eerste keer, heeft u een lege lijst)
5.pic
Klik op de “+” in de rechter hoek, hierna verschijnt er een “search bar”. Klik op de search bar en voer “gogloeurope” in, klik “search”. Hier kunnen we de naam van het officiële account zien van GogloEurope. Op dit moment, is Wechat nog in het Chinees.
6.pic
Als u op de naam klikt, krijgt een introductie pagina van “gogloeurope”
3.pic
Klik op “follow”, hierna krijgt een geautomatiseerd bericht van het officiële account van GogloEurope. In de linkse beneden hoek is een “type menu”, vanuit hier kunt u interactie zoeken met ons service team van GogloEurope door middel van een tekst bericht of spraak bericht. Als u in de rechtse boven hoek klikt op het poppetje (avatar) gaat u weer terug naar de voorpagina van het officiële Wechat account van GogloEurope.

 

2.pic

12.pic

 

Klik “account” hier krijgt u een overzicht van de registratie informatie van het Wechat account.
1.pic

Klik “view History”, hier kunt u de geschiedenis van de posts van GogloEurope terug vinden.
7.pic_hd
Als u klikt op de titel van de post, krijgt u meer details.
11.pic_hd
Een andere handige manier om een account te vinden of u te abonneren is om de QR code te scannen in het menu “discover” in de Wechat app. Hier is een voorbeeld van de QR code van GogloEurope. U bent van harte welkom om u te abonneren 😉
qrcode_for_gh_15a707855a8e_430
2. Welk soort Wechat official account te kiezen.

Hier komen we te weten hoe een Wechat account werkt, de volgende stap is om te registreren. Er zijn inderdaad verschillende soorten accounts, maar welke past bij u?

Wechat official account kent 2 types: individueel en business official accounts.

– Individueel official account is bedoelt om informatie van individuelen, media, overheid en organisaties te delen met het publiek;
– Business official account is bedoelt om informatie van de media, overheid en andere organisaties te delen met abonnees en het publiek. Daarnaast is het bedoeld om e-commerce, weChat betalingen te ontvangen, het rekruten van nieuwe werknemers en om aan online customers service te doen.
Nadat u heeft besloten welk account voor u van toepassing is, dienen er zich 3 nieuwe mogelijkheden aan.
Subscription account, service account en corporate account.
– Subscription account: is om nieuwe informatie over de organisatie te verspreiden en een betere communicatie te realiseren met uw lezers.
+Doelgroep: individuelen, media, organisaties en overheid.
Service account: is bedoeld om een sterkere bedrijfs service te creëren voor bedrijven en organisaties om zo bedrijven te helpen snel een nieuw official account service platform te realiseren.
+Doelgroep: media, organisaties en bedrijven
– Corporate account: is bedoeld om toegang te creëren tot mobiele applicaties voor bedrijven en organisaties en om te helpen met het opzetten van interconnectie tussen bedrijf en werknemers, leveranciers en bedrijfs- applicaties.
+Doelgroep: bedrijven, overheid en organisaties.

De verschillen tussen deze 3 types van account staan hieronder beschreven (in het Engels).

C691B512-A238-4303-A0C1-27371779C776
Hoe kunt u zich registreren voor een officieel Wechat account

Officieel kunnen zowel Chinezen als niet Chinezen zich registreren voor een officieel account, maar gebruikers van de Chinese versie van Wechat hebben geen toegang tot die niet Chinese versie van Wechat. In contrast, niet Chinese Wechat gebruikers hebben toegang tot zowel de Chinese als niet Chinese officiële accounts. Verder is er geen bestaande criteria voor niet Chinese gebruikers om zichzelf te registreren voor een officieel account, en het proces kan lang en vermoeiend zijn. Hier zullen we alleen bespreken hoe u een Chinees Wechat official account kan aanmaken door middel van gebruik van het Chinese staatsburgerschap of een chinees bedrijf licentie.
Hieronder volgt een lijst van de benodigde documenten voor het registreren: (in het Engels)

40918B30-F5EA-4EBF-B768-D39051087AF5
NOTE: iedere Chinese staatsburger kan maximaal 2 individuele Wechat official accounts registreren.

Hoe Goglo u kan helpen

GogloForChina is een merknaam onder Goglo consultancy. Goglo is simpel gezegd uw beste partner om de Chinese markt te verkennen en uw organisatie snel naar uw doelgroep te brengen. GogloForChina helpt u bij het bereiken van uw ambities op de Chinese markt door middel van professionele online marketing strategieën en initiatieven.
Door onze vestigingen in zowel Nederland als China, heeft Goglo legale entiteiten in beide landen. Wij kunnen u helpen een officieel Wechat account aan te maken door gebruik te maken van onze Chinese entiteit. Ons getalenteerd team van creatieve “digital marketeers” kan u assisteren bij het operationele aspect van uw officiële Wechat account. Wij kunnen content creëren, nieuwe abonnees aantrekken, interactie zoeken met de doelgroep en natuurlijk uw bedrijf op de kaart zetten in het Chinese landschap.

Over de auteur: Susie Huang

Susie is een van origine een Chinese die woonachtig is in Nederland. Ze haalde haar bachelor diploma in China, waarna ze enkele jaren werkte in Shanghai in de Sales & Marketing. Daarna kwam ze naar Nederland om aan de Nyenrode Business Universiteit haar MBA diploma te halen. Sindsdien heeft Susie gewerkt voor diverse Nederlandse bedrijven, om uiteindelijk te besluiten voor zichzelf te beginnen met Goglo Consultancy, om zo Europese bedrijven te helpen haar vleugels uit te slaan naar China.

” Being passionate about what I am doing, my sense of achievements relies on the results that we help you to achieve”

– Susie HuangAvatar-Susie_V1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pave Your Way to Online China

Goglo is simply your best partner to be in China and lead you a fastest way to reach your target market and customers through professional online marketing strategies and initiatives.

How to Create Wechat Official Account

by admin time to read: 5 min
0